Cultura / Notícies

2n de Batxillerat visita La Pedrera

L. Gazulla. Mataró. Octubre de 2016.

Els alumnes d’Història de l’Art van anar a visitar la Casa Milà de Barcelona, coneguda com La Pedrera i la Casa Garriga-Nogués, que és propietat de la Fundació Mapfre, on s’hi exposava l’exposició Renoir entre dones. De l’ideal modern a l’ideal clàssic (col·leccions dels museus d’Orsay i de l’Orangerie).

La Pedrera és un edifici singular, construït entre 1906 i 1912 per l’arquitecte Antoni Gaudí, que va ser declarat Patrimoni de la UNESCO l’any 1984.

La sortida va ser molt fructífera. Van poder realitzar una visita guiada per descobrir el terrat, les golfes i un pis amb la decoració de l’època. Els alumnes assistents consideren que és una obra impressionant. El guia, així mateix, els va explicar algunes anècdotes molt interessants sobre l’edifici. Els experts consideren que és un dels edificis de l’època modernista més coneguts que hi ha.

Obra

L’exposició de Renoir és molt interessant. Tot i que no hi havia gaire obres, poder observar la seva obra creuen que va ser interessant. Una de les obres més famoses és Ball al Moulin de la Galette, que està inspirada en les dones.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s