Institut

Amor més enllà del gènere

C. Alfonso i J. Ruiz. Mataró, dijous 9 de març del 2017

El passat dia 6 de març ens van venir a fer una xarrada titulada “Bon rollo”. La va portar a terme una infermera, i la va dividir en dues parts: a la primera part ens va recordar el que justament vam parlar l’any passat amb ella en una altra xerrada, i la segona part el tema de la violència de gènere en una parella.

Va començar la xarrada introduint-nos la diferència entre gènere i sexe: el nostre sexe està definit pel nostre aparell reproductor, és a dir, sexe femení o sexe masculí, en canvi el gènere està definit pel que sentim nosaltres, per tant, hi pot haver més gèneres a part del femení i el masculí. A continuació podeu veure dos vídeos relacionat amb aquest tema. El primer tracta d’una campanya que l’organització sense ànim de lucre Ad Council va portar a terme fa dos anys a Califòrnia (Estats Units d’Amèrica) per conscienciar la població que l’amor no té etiquetes.

El segon vídeo és la banda sonora de la campanya anterior, que dóna molt d’importància al fet que el sexe no condiciona en l’amor.

La segona part es va centrar més en el fet de la violència de gènere en una parella, i les conseqüències de no tenir una relació sana. Les relacions que no es consideren sanes són aquelles en les quals hi ha una persona que es posiciona per sobre de l’altre, independentment del seu sexe. I actualment el factor de la tecnologia fa que la situació pugui empitjorar. Aquí podeu veure un clar exemple, que vam veure a la sessió.

A nivell internacional s’estan fent campanyes per conscienciar la població més jove sobre la violència de gènere. Fa dos anys es va portar a terme un experiment social a Itàlia, que consistia a preguntar a nens una sèrie de preguntes i l’última d’elles consistia a demanar-li que donés una bufetada a una nena…

Aquest experiment ens ha demostrat que a mesura que creixem perdem la nostra innocència i canvia la nostra por a actuar.

Amb aquest article us volem mostrar que la societat moltes vegades ens amaga aquesta manera de veure el món. Una manera que molts de nosaltres la veiem estranya o com una malaltia pel fet de que no la volem veure o que no ens la deixen conèixer. Hem d’intentar obrir els nostres pensaments per incloure aquestes persones que moltes vegades se senten marginades.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s